Coș

0

Blog

Voalul miresei in istorie

Rochii de Mireasa Superbe

Voalul miresei in istorie

Voalul miresei in istorie sau lucruri mai putin stiute despre acest obiect vestimentar.

Miresele obisnuiesc sa poarte voal inca din cele mai vechi timpuri. Nu au fost totdeauna de culoare alba si nu era purtat neaparat ca un obiect vestimentar care sa o infrumuseteze pe mireasa.In Roma Antica, spre exemplu, miresele foloseau voal in culori vii. Credeau ca astfel reusesc sa indeparteze spiritele rele care ar fi putut sa apara chiar in ziua casatoriei cu barbatul dorit. Voalul era de culoare rosie, din matase foarte fina. Acestea credeau ca nuanta rosie tine departe si deochiul(mireasa putea fi deocheata sau invidiata de alte femei).

Voalul miresei in istorie
Voalul miresei in istorie

Rol protector a avut si in cazul femeilor care s-au maritiat in perioada Greciei Antice. Se foloseau voaluri de culoare galbena, despre care se credea ca au puterea de a alunga spiritele rele care erau atrase de fericirea proaspatului cuplu.

Diferente mari in ceea ce priveste voalul miresei era si in privinta densitatii materialului. Nu erau subtirele, diafane, asa cum sunt cunoscuite in zilele noastre. Ba dimpotriva! Erau foarte dense, astfel incat mireasa nici macar nu vedea pe unde merge. Din aceasta cauza tinerle erau insotite pana la locul ceremoniei de parinti. Mai exact de tatal fetei sau de o persoana cu autoritate din familia fetei.

Cu timpul, rolul voalului a devenit altul. In perioada Evului Mediu, voalul era purtat pentru a nu aduce ghinion mariajului. Se credea ca daca mirele cunostea chipul fetei de maritat inainte de nunta, este semn rau. In acea perioada de vreme, casatoriile erau aranjate, mai ales in familiile instarite, unde parintii decideau cu cine sa casatoresc copii lor, pentru a se decide exact cum era administrata si imbogatita averea familiei.

Voalul miresei in istorie
Voalul miresei in istorie

In secolul al XVIII-lea, in vestimentatia mireselor apare voalul alb. De data aceasta unul subtire, diafan, prin care miresele puteau vedea foarte bine. Albul voalului simboliza pe atunci delicatetea si castitatea tinerei mirese care trebuia sa fie fecioara. Miresele au renuntat in vremea aceea la toate celelalte culori care erau folosite inainte, obicei care s-a pastrat pana in zilele noastre.

Unele mirese de astazi considera voalul demodat si nu isi mai accesorizeaza rochia de mireasa si cu aceasta piesa vestimentara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.